Roetz, fietsend door Emmen en de mooie omgeving.

Roetz
Roetz

Wanneer je naar mijn rubriek “Ontdek mij” kijkt dan heb ik je al een klein aantal idee├źn gegeven. Maar het gebied waar ik woon heb ik nog niet met je gedeeld. Tot nu. Want Emmen en de omgeving er om heen is toch wel erg mooi. Vooral wanneer je van rustige natuurlijke landschappen houdt! En hoe beleef je dit het beste? Inderdaad op de fiets! Het leuke is dat ik van het bedrijf Roetz een e-bike mocht lenen voor een week om de buurt te verkennen (na een aantal jaar hier in Emmen te wonen valt er nog steeds weer iets nieuws te ontdekken) en natuurlijk om te beleven hoe de Roetz Road+ Ladies fiets fietst.

Roetz op zoek naar mooie plekjes.

Natuur

Roetz

Ben je op zoek naar mooie natuurgebieden? Hou je van het bos en wil je in Emmen een fietstocht maken, dit kan je heel goed doen in Boswachterij Emmen, deze bestaat uit de Emmerdennen, het Valtherbos, het Noordbargerbos en het Oosterbos.

Weetje: In boswachterij Emmen liggen de oudste bosgebieden van Drenthe.

Ronald en ik zijn zelf vorige week naar Emmerdennen gefietst. Ik vind de afwisseling van het bos, de zandheuvels en de dennenbomen erg mooi hier in dit gebied. Toen ik er voor het eerst door heen liep (kan ook fietsend) werd ik totaal verrast door het landschap.

Roetz
Roetz
Roetz

Hou je meer van de boerse weilanden en de mooie huisjes, dan is Erm, Exloo of Odoorn en de nabije omgeving een aanrader om doorheen te fietsen. Velden vol met aardappelen, graan of mais zal je waarschijnlijk wel tegen komen, gecombineerd met vee zoals koeien, schapen en paarden.

Roetz
Roetz
Roetz

Schaapskooi

Een mooie omgeving om te fietsen en waar je even een pauze kunt inlassen is bij de Schaapskooi in Bargerveen. Dit is de grootste schaapskooi van Nederland. Er is een stal waar wel 1.000 schapen in kunnen overnachten en een stal voor circa 110 koeien. Het is zeker een kijkje waard en je kunt er ook nog eens lekker eten bij het restaurant Bij Wollegras waar je mooi het uitzicht hebt op de mooie natuur en de schaapskooi. Het is een plek waar ik zeker nog een keer naar toe zou willen om er rustig van te genieten.

Roetz
Roetz
Roetz
Roetz
Roetz

Roetz Road+ Ladies

Ik ben zelf ook een dagje weg geweest met de Roetz Road+ Ladies, het voelde voor mij echt als een bevrijding. Door mijn weke delen reuma kan ik niet hele lange afstanden fietsen, omdat ik dan veel last krijg van de gewrichten. Maar door met de e-bike te fietsen kon ik veel meer beleven en zien. Naast dat het model erg mooi is vormgegeven met onderandere mooie accessoires, zoals de essenhouten spartborden, de gouden bel en de FSC kurken handvaten, fietst de e-bike erg comfortabel. Het geluid van de accu is zeer licht en de batterij laadt zich op wanneer je mee trapt en remt. Wanneer deze op is laad je hem al in drie uur op! De accu is haast niet te zien, deze is namelijk verwerkt in het achterwiel. Het leuke is dat je de fiets bij het bedrijf Roetz naar eigen smaak kunt samenstellen.

Roetz
Roetz
Roetz

Biologische winkel

De dag dat ik zelf een stukje ging fietsen ben ik richting Sleen gefietst. Het leuke is dat je her en der door de mensen zelfgemaakte honing of jams tegen komt, maar ook lekkere aalbessen of andere fruit soorten. Zo kwam ik ook bij het biologische bedrijf t’Leeuweriksveld. Lekker om er bijvoorbeeld een bakje blauwe bessen op te halen voor onderweg! Woon je in deze omgeving dan kan je er ook groente en fruit boxen wekelijks kopen. Je kunt er ook zelf plukken. Dit kan van half juli t/m 10 september. Erg leuk om er even een kijkje te nemen als je bijvoorbeeld je billen gevoelig worden door de zadel. Ze zijn alleen niet elke dag open, de openinstijden vind je bij hun op de websie.

Roetz
Roetz

Historie

Iets wat niet kan ontbreken aan een bezoekje in Emmen zijn dan toch echt wel de Hunebedden. Dit zijn de oudste monumenten van Nederland. Dan is het toch zeker wel de moeite waard om deze te bewonderen. Met de Flintenroute fiets je langs een aantal hunebedden. Deze tocht is 41,5 km, klik hier voor de route. Hunebedden zijn graven, de grote keien zijn vroeger veplaatst door boomstammen neer te leggen op de grond en de keien er overheen te rollen.

P.s. In Emmerdenner (dicht bij de boslaan) vind je Hunebed D45.

Roetz
Roetz

Het bedrijf Roetz

Roetz-Bikes maken urban, unieke en stoere fietsen voor dames en heren. Dit doen ze door een tweede leven aan afgedankte fietsen te geven van bekende Nederlandse fietsenmerken, zoals Sparta, Gazelle en Batavus. Ze zien bruikbare grondstoffen, waar andere bedrijven het als afval zien.

Ook geven ze mensen met een rugzakje de kan om bij Roetz te komen werken om de mooie fietsen inelkaar te zetten. Zo streeft het bedrijf naar een circulaire en inclusieve samenleving. Naast de fiets en de e-bike, kan je er ook een bedrijfsfiets laten maken, super leuk!

Via deze link laat Roetz zien waar ze voor staan en hoe ze te werk gaan.

Roetz

Weet jij al wat je wilt gaan bewonderen in Emmen?

jaloezie├źn
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met Roetz. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.