Serie 430 stoel, opgestaan is plaats vergaan. Vind hier het resultaat.

Serie 430 stoel
Serie 430 stoel

Zoals je (misschien) al wel weet ben ik verliefd op mooie designstukken. Of het nu een kandelaar is of een meubelstuk ik ga eerder voor mooi dan functionaliteit. Gelukkig hecht Ronald (mijn verloofde) hier wel veel meer waarde aan. Qua accessoires maakt dit niet heel erg uit, maar voor meubilair natuurlijk wel. Zo heb ik aan de eettafel ook een paar design stoelen staan. Ze zien er super mooi uit en passen perfect in de ruimte, maar ze zitten niet echt heel fijn en zijn een beetje wankel. Dus het is daarom tijd voor vervanging voor een andere mooie en functionele stoel. En die stoel kwam ik begin dit jaar tegen op de Imm Cologne beurs in Duitsland. Het is de Serie 430 stoel van het merk Verpan.

Serie 430 stoel

De vormgeving is modern en deze heeft subtiele klassieke details. Deze stoel sluit mooi aan op onze bestaande eetkamerstoelen collectie, zowel qua kleur (die ik zelf heb samen gesteld), als vorm & materiaal.

Serie 430 stoel

Deze stoel is in 1967 ontworpen door het designicoon Verner Panton (1926-1998). De ronde vormen die zijn vormgeven in de verlichting van Verpan, zijn ook in de Serie 430 stoel te herkennen. Het is een comfortabele, elegante & praktische eetkamerstoel. Buiten dat hij fijn zit kun je ze ook nog eens opelkaar stapelen, wat weer handig is voor bijvoorbeeld de horeca. Dit model is ook nog verkrijgbaar in de bareditie.

Serie 430 stoel

Het leuke van deze stoel is dat je hem zelf kunt samenstellen. Zo kun je kiezen uit een zwart of een wit metalen frame of een frame met een messing en RVS afwerking. De zitting en de rugleuning zijn gestoffeerd met de hoogwaardige Kvadrat-stof. (Kvadrat is een Europese marktleider op het gebied van textieldesign.) Zij hebben een ontzettend groot assortiment uit diverse structuren en kleuren. Zo geef je je stoel een persoonlijk tintje en zal hij perfect aansluiten in je interieur.

Zo heb ik gekozen voor een tijdloze kleuren combinatie. Het metalen frame is wit en de stoffering is een beetje creme/ zacht bruin (kleurcode steelcut trio 2 – 213) met een klein subtiel werkje in het stof verwerkt. Zo kan de nieuwe stoel nog jaren meegaan in ons interieur en hopen we er nog lang veel plezier van te mogen beleven.

Het zitvlak zit erg comfortabel. De meeste stoelen hebben een houten zitvlak als basis. Maar deze stoel is gemaakt van geweven elastische banden. Waardoor het zitcomfort erg aangenaam is, en je hier bijvoorbeeld heerlijk lang kunt na tafelen.

Serie 430 stoel

In welke kleur zou jij de Serie 430 stoel samenstellen?

jaloezie├źn
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met Verpan. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.